Hoe verzorg je jouw oorbellen het best?

Hoe verzorg je jouw oorbellen het best?

Hoe verzorg je jouw oorbellen het best?

We hebben een groot aanbod oorbellen in verschillende materialen, in dit blog vertellen we over de verschillende materialen die je bij ons shopt. Elk materiaal heeft een andere verzorging nodig en niet iedereen verdraagt alle materialen. Wat zijn nou de verschillen? Dat lees je hier!

Algemene tips voor de verzorging van jouw sieraden

Om jouw sieraden zo mooi mogelijk te houden, ongeacht het materiaal, raden wij altijd aan om ze niet in aanraking te laten komen met crèmes, haarlak, parfum of andere chemische stoffen. Doe je sieraden altijd af of uit als je gaat slapen en draag ze niet tijdens douche, bad of zwemmen. Ook raden wij sterk aan om ze niet te bewaren op een hele lichte plek, bijvoorbeeld voor of vlak bij een raam waar veel zon is. Zo heb je er het langste plezier van. Wees in de winter voorzichtig met sjaals, wij merken dat in de winter veel meer oorbellen kapot gaan doordat mensen er met sjaals in blijven haken.

Metaal

De metalen oorbellen die we in onze shop hebben zijn allemaal nikkelvrij. Echter kan niet iedereen metalen oorbellen dragen. Heeft jouw huid een hoge PH, dan kun je beter kiezen voor bijvoorbeeld een stainless steel oorbel. Dit kun je bijvoorbeeld weten als jouw sieraden snel zwart worden. Een hoge huid PH kan onder andere ook komen door gebruik van bepaalde geneesmiddelen.

Waardoor kunnen metalen oorbellen (en andere sieraden) nog zwart worden?

Metalen oorbellen zijn relatief goedkoop in aanschaf maar moeten goed verzorgd worden om ze langer mooi te houden. Zorg dat ze niet in aanraking komen met crèmes, parfum, haarlak of andere chemische middelen, zie onze algemene tips hierboven, want ook dan kunnen ze verkleuren of zelfs zwart worden.

Stainless steel

De stainless steel oorbellen in onze shop zijn ook nikkelvrij. Stainless steel is een materiaal dat langer mooi blijft en niet mag verkleuren.

 

925 sterling zilver

100% puur zilver is ontzettend zacht, hierdoor kunnen er eigenlijk geen sieraden van gemaakt worden. Je ziet daarom vaak een 925 tekentje staan op jouw zilveren sieraad, dit betekent dat het voor 92,5 % uit zilver bestaat en 7,5% koper. Dit 925 sterling zilver is een veel gekozen materiaal ook voor mensen met een nikkel allergie. Ook zilver moet heel goed worden om mooi te blijven, laat het niet in aanraking komen met water of chemische middelen.

 

In onze shop zijn bijvoorbeeld alle kinderoorbellen 925 zilver omdat wij vinden dat het het beste materiaal is voor kinderoortjes die nog in de groei zijn.

14 karaat goud verguld

Wat is dit nou precies? Verguld betekent dat de binnenkant een ander materiaal is en er een laagje goud, in dit geval 14 karaat, overheen zit. In onze shop betekent dit dat de haakjes van 925 zilver zijn en er een laagje goud overheen zit. Deze oorbellen zijn iets duurder in aanschaf maar zijn supermooi als je ze goed verzorgt.

Heb jij nog vragen over de verzorging van jouw sieraad of oorbellen? Wil je een ander materiaal voor jouw oorbel of een 925 zilveren haakje in plaats van metaal of stainless steel? Bij ons zijn er ontzettend veel mogelijkheden, neem even contact op (info@littlesuzies.nl) en we kijken samen naar de mogelijkheden!